Wat is Bluetooth Low Energy precies?

Een fitnesschecker die je activiteit bijhoudt en je hartslag meet, maar toch wekenlang meegaat op één batterijlading? Of een slimme lamp die op afstand kan worden bediend en van kleur kan veranderen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge energierekeningen? Dit is mogelijk dankzij Bluetooth Low Energy (BLE).

Bluetooth Low Energy (BLE) is een draadloze communicatietechnologie die wordt gebruikt voor het verzenden en ontvangen van gegevens over korte afstanden. BLE is ontworpen voor toepassingen met beperkte stroomvoorziening, zoals draagbare apparaten, sensoren, smartwatches en andere IoT-apparaten.

Gespecialiseerd in productontwikkeling
Gespecialiseerd in software engineering
Gespecialiseerd in draadloze communicatie

Voordelen BLE

Een van de belangrijkste voordelen van BLE is het lage energieverbruik. BLE is ontworpen om slechts een fractie van de stroom van traditionele Bluetooth-technologie te verbruiken. Hierdoor kunnen apparaten worden aangedreven door kleine batterijen en gaan ze veel langer mee.

BLE maakt gebruik van een master-slave architectuur waarbij één apparaat de master is en de andere apparaten de slave. De master stuurt commando’s en het slave-apparaat reageert. Hierdoor is het mogelijk om gegevens te verzenden en te ontvangen zonder dat er extra infrastructuur nodig is.

Een ander voordeel van BLE is dat het een korte opstarttijd heeft. Hierdoor kunnen apparaten snel communiceren en kan er snel verbinding worden gemaakt tussen apparaten. BLE heeft verschillende toepassingen, waaronder gezondheidszorg, smart homes, draagbare apparaten en IoT-apparaten. Bij ons bedrijf hebben wij expertise op het gebied van BLE-technologie en zijn wij in staat om op maat gemaakte BLE-oplossingen te leveren die voldoen aan de specifieke vereisten van onze klanten.

Bij Ideetron geloven wij dat er voor elk probleem een passende elektronische oplossing is

Schakel onze hulp in

Heb jij hulp of advies nodig?

Heb jij een innovatief idee, waar je wel hulp bij kunt gebruiken?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Gerelateerde diensten