Wat zijn microcontrollers?

Net als bij spinnen, bevind je je waarschijnlijk altijd binnen 2 meter van een microcontroller. Dat komt omdat miljarden microcontrollers zijn ingebouwd in het Internet of Things. Oftewel allerlei slimme apparaten die met elkaar verbonden zijn via internet.

Microcontrollers zijn kleine, maar krachtige computers die ons dagelijks leven makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan slimme thermostaten, beveiligingssystemen en zelfs slimme tandenborstels.

Gespecialiseerd in productontwikkeling
Gespecialiseerd in software engineering
Gespecialiseerd in draadloze communicatie

Wat doet een microcontroller?

Als het hart van embedded systemen beheert de microcontroller de werking van het systeem door firmware of software uit te voeren die speciaal is ontwikkeld om de gewenste functionaliteit te implementeren. Het communiceert met andere hardwarecomponenten en sensoren om gegevens te verzamelen, te verwerken en acties te ondernemen.

Microcontrollers dragen bij aan gegevensverwerking, besturing en regeling, communicatie en energiebeheer. Ze verwerken informatie van sensoren of externe apparaten, sturen actuatoren aan voor fysieke acties, communiceren met andere systemen via verschillende protocollen en voeren energiebesparende functies uit.

Bij Ideetron geloven wij dat er voor elk probleem een passende elektronische oplossing is

Schakel onze hulp in

Ons team van experts kan je helpen bij het selecteren van de juiste microcontroller voor jouw project. We kunnen je adviseren over welke specificaties belangrijk zijn en welke functies het beste bij jouw behoeften passen.

Heb jij een innovatief idee, waar je wel hulp bij kunt gebruiken?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Gerelateerde diensten